II. Harcászati és Military Fesztivál 2015

 

Nagy várakozással övezett esemény volt légiós berkekben a II. Harcászati és Military Fesztivál ezúttal Csemőn a Tamás Tanyán, ahol a légió is másodízben képviseltette magát II. világháborús egyenruhában.

A helyszín a korábbitól eltérően ezúttal északabbra helyezkedett el Kecskeméttől és fákkal, erdősávokkal tagolt volt, ellenben a tavalyi Biczó birtoktól. Ez a nézők és hagyományőrök számára egyaránt kedvezőbb feltételeket teremtett a szokásos hőséghez, mely ebben az évszakban tapasztalható, ugyanakkor kissé szegregálta is az eseményeket a központi helytől. A fesztiválra látogatók érezhetően többen voltak, még a szűkre szabott terek ellenére is, de összességében jó térelosztással gazdálkodtak a szervezők!

Csapatunk II.-k világháborút prezentáltak, mind magyar, mint lengyel egyenruhában belecsempészve a show-ba egy kis borsot ;-) Ugyan nem eredeti csata rekonstrukciót kellett a nézőknek mutatni, de a légió most is helytállt. Szombati napon kissé hamar véreztünk el köszönhetően egy szervezési hibának, de mit lehet ilyenkor tenni, mint agyalni a másnapi koreográfián, mely több mint hatásosra sikerült! Egyesületünk titkára és a csapat hö. Tizedese Kövesdi Gabi valamint Tóth Viktor hö. Őrmester kompozícióját alkalmazva az erdősávból kezdtük meg csatánk egy ellenséges orosz üteg rajtacsapásán. A közönség egyszerre került eufóriába, hiszen pontosan a csata közepébe csöppentek! Ujjongó kiáltások, néhol döbbent tekintetek kísérték a mutatványt, mely abszolút sikert aratott! A végére természetesen egyesületünk harcosai kiválóan helytálltak a hadszíntéren és hamar bevettük az orosz tüzérségi üteget. Ezt követően a magyar csapatokkal karöltve indultunk meg az orosz állások felszámolására, ami már kétségtelenül nyert ügynek bizonyult az első perctől.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Military fesztivál életérzéssé kezd válni kicsiny hazánkban, így tisztelettel köszönjük az érdeklődőknek, hogy egy elképzelt történelmi óra kereteire választották az eseményt. Tapasztalataink alapján évről évre színvonalasabbá válik a rendezvény és még inkább látogatottabbá. Aki idén lemaradt, annak van egy rossz hírünk! Még egy évet kell várnia a következőre!

A cikk szerzője és az egyesületünk ezúton köszöni a Rongyosok Hagyományőrző Kulturális Egyesület közreműködését a csatajelenetek rekonstrukcióiban nyújtott hatalmas segítségért!

 

 Acsádi Gyula

h.ö. tizedes

 

Share

You have no rights to post comments

Powered by Enter Logic
Bejelentkezés

Login

Username
Password
Remember Me

Regisztrálás

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password
Verify password
Email
Verify email